Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко підписав указ про помилування Діденка, якого видали Росії


Президент України Петро Порошенко помилував засудженого Віталія Діденка. Про це йдеться в указі №251 від 14 червня.

У вересні 2015 року Суворовський районний суд Одеси засудив 28-річного Діденка.

Юрій Солошенко та Геннадій Афанасьєв, які перебували в ув’язненні в Росії, сьогодні повернулися в Україну. їх обміняли на Олену Гліщинську і Віталія Діденка, яких в Україні звинувачують в сепаратизмі, – вони були серед організаторів і активних учасників так званої «Народної ради Бессарабії». Громадяни України, медіа-менеджери з Одеси Гліщинська і Діденко вже прибули до столиці Росії Москви.

Директор телекомпанії «Нова хвиля» Олена Гліщинська (Романова) була арештована співробітниками СБУ в квітні минулого року. Півтора місяця тому в СІЗО у неї народився син. Крім того, у неї є ще двоє неповнолітніх дітей.

Віталій Діденко – головний редактор сайту «Інфоцентр». Під час арешту Діденко намагався втекти від співробітників СБУ і вистрибнув зі своєї квартири з 3-го поверху, в результаті чого зазнав кілька переломів. Під час обшуку правоохоронці виявили у нього кокаїн. Суд засудив Діденка до трьох років обмеження волі, зараз справа перебуває в апеляційній інстанції.

У Кремлі сьогодні повідомили, що президент Росії Володимир Путін підписав укази про помилування засуджених в Росії українців Афанасьєва та Солошенка.

У Росії 26-річному Геннадію Афанасьєву інкримінували створення на території Криму терористичного співтовариства і засудили в 2015 році до 7 років ув’язнення, а 74-річний Юрій Солошенко відбував 6-річне ув’язнення за звинуваченням у шпигунстві.

XS
SM
MD
LG