Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: голова Миколаївської ОДА Меріков написав заяву про відставку


Петро Порошенко (©Shutterstock)
Петро Порошенко (©Shutterstock)

Президент України Петро Порошенко заявляє, що голова Миколаївської обласної державної адміністрації Вадим Меріков написав заяву про відставку.

«Президент про корупційні викриття: крім кримінальної, є політична відповідальність. Після розмови зі мною глава Миколаївської ОДА написав заяву», – процитував Порошенка його речник Святослав Цеголко у своєму twitter.

Він додав, що президент України також закликав звільнити прокурора і головного поліцейського Миколаївщини.

Порошенко нині перебуває з робочим візитом у Миколаївській області.

Меріков очолював Миколаївську ОДА з липня 2014 року.

4 червня Військова прокуратура Південного регіону України заявила про затримання чотирьох посадовців – заступника голови райдержадміністрації, помічника голови облради та першого заступника голови Миколаївської облдержадміністрації під час отримання хабарів на суму 90 тисяч доларів США.

Згодом співробітники СБУ та прокуратури провели обшуки на робочих місцях та за місцем проживання фігурантів справи. У результаті обшуків виявилося, що колишній заступник голови Миколаївської ОДА просто вдома зберігав валізу з 300 тисячами доларів та велику кількість ювелірних виробів. За інформацією Служби безпеки України, під будівлею співробітники спецслужби виявили мережу тунелів, де зберігалися сейфи з золотими зливками, старовинними іконами, антикваріатом, столовим сріблом. «У сейфах також зберігалася «чорна бухгалтерія», яка доводить проведення корупційних оборудок», – повідомляли в СБУ.

8 червня суд обрав Романчуку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на два місяці з можливістю внесення застави у сумі 5 мільйонів 512 тисяч гривень (4 тисячі мінімальних зарплат). Романчук себе винним не визнає, його захисники мають намір подавати апеляцію на це рішення.

XS
SM
MD
LG