Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: справу щодо «Сухолуччя» Януковича передали до суду


Генеральна прокуратура України повідомляє про передачу до суду кримінального провадження щодо заволодіння мисливськими угіддями «Сухолуччя» колишнім президентом України Віктором Януковичем.

«15 червня 2016 року Департаментом спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно колишніх голови Київської обласної державної адміністрації, директора Дніпровсько-Тетерівського лісомисливського господарства у вчиненні злочину, передбаченого частиною 5 статті 191 КК України, а також директора ТОВ «Київуніверсалсервіс», директора ТОВ «Дом Лесника», колишнього помічника прем’єр-міністра України і ще 14 осіб – співучасників», – повідомили в ГПУ.

За даними прокуратури, цих осіб звинувачують у незаконному заволодінні спільно з Януковичем і в його інтересах державним майном в особливо великих розмірах – земельною ділянкою лісового фонду загальною площею 17,5 гектарів Дніпровсько-Тетерівського лісомисливського господарства на території Сухолуцької сільської ради Вишгородського району Київської області вартістю понад 22 мільйони гривень. У ГПУ уточнили, що ця ділянка була оформлена на підприємство ТОВ «Дім Лісника», підконтрольне екс-президенту України Януковичу.

«У ході досудового розслідування накладено арешт на вказану земельну ділянку, готельно-ресторанний комплекс «Сухолуччя», який на ній побудовано, а також на майно, яке перебуває у комплексі. Крім того, накладено арешт на майно вищевказаних обвинувачених у розмірі понад 10 мільйонів гривень.

Стаття, за якою порушена справа, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років із конфіскацією майна.

За даними прокуратури, за цим епізодом також повідомлено про підозру й оголошено в розшук Віктора Януковича і ще трьох осіб. На даний час вживаються заходи до початку спеціального (заочного) досудового розслідування щодо цих осіб.

У листопаді 2011 року СБУ затримала колишнього директора ТОВ «Дім Лісника» Юрія Булаву, підозрюваного у справі про незаконну передачу мисливських угідь «Сухолуччя» Віктору Януковичу.

XS
SM
MD
LG