Доступність посилання

ТОП новини

Картер: НАТО вірить у прогрес реформ української оборони й безпеки


Ештон Картер
Ештон Картер

Всі держави-члени НАТО переконані у прогресі реформування Збройних сил України, заявив міністр оборони США Ештон Картер після сьогоднішньої зустрічі з міністром оборони України Степаном Полтораком і засідання комісії Україна-НАТО.

«Після зустрічі з міністром оборони Полтораком та його прекрасної і далекоглядної презентації програми реформ усі міністри оборони союзу НАТО упевнилися в тому, що реформи будуть просуватися уперед», – заявив американський міністр.

Голова Пентагону додав, що в протистоянні російській агресії НАТО продовжує допомогу Україні як державі-партнеру.

«Натовські трастові фонди працюють для підтримки українських Збройних сил, кібербезпеки, матеріально-технічного забезпечення, медичної підтримки, знешкодження вибухових засобів», – заявив Картер, нагадуючи, що окрім цього, на двосторонньому рівні, США надали понад 600 мільйонів доларів на підтримку сфери безпеки України.

Степан Полторак, зі свого боку, висловив сподівання, що план щодо подальшої підтримки реформ в Україні буде схвалений під час саміту альянсу на рівні глав держав і урядів.

Як повідомляє Міноборони, він заявив, що при виконанні усіх напрямків реформ до 2020 року, Збройні сили України будуть готові діяти спільно і відповідати критеріям НАТО за усіма параметрами.

XS
SM
MD
LG