Доступність посилання

ТОП новини

МЗС Росії викликало посла Франції через затримання російських вболівальників


Сутички між футбольними фанатами у Марселі, 11 червня 2016 року
Сутички між футбольними фанатами у Марселі, 11 червня 2016 року

Міністерство закордонних справ Росії викликало посла Франції у зв’язку з затриманням російських футбольних фанатів під час чемпіонату «Євро-2016».

У повідомленні російського зовнішньополітичного відомства мовиться, що посла 15 червня поінформували про «дискримінацію» щодо російських вболівальників, додавши, що «подальше роздмухування антиросійських настроїв» може зашкодити відносинам між Москвою та Парижем.

Голова МЗС Росії Сергій Лавров назвав затримання автобуса з 43 російськими футбольними уболівальниками 14 червня у Франції «неприйнятним». Виступаючи 15 червня у Держдумі Росії, Лавров заявив, що про те, що трапилося співробітники посольства Росії у Парижі і консульства у Марселі дізналися тільки з соціальних мереж, хоча французька сторона повинна була повідомити про це негайно.

14-15 червня у французькому Ліллі затримали ще четверо вболівальників з Росії.

13 червня були затримані двоє англійських вболівальника, які брали участь у сутичках у Марселі 11-12 червня: одного з них засудили до двох місяців в’язниці, другого – до трьох. Обом на два роки заборонили в’їзд до Франції.

14 червня УЄФА оштрафував Російський футбольний союз (РФС) на 150 тисяч євро, а також порушив дисциплінарну справу щодо РФС, звинувативши російських уболівальників у расизмі, участі в масових заворушеннях і використанні піротехніки. В УЄФА при цьому заявили про можливу дискваліфікацію збірних Росії і Англії і відсторонення від участі в чемпіонаті Європи, якщо сутички за участю фанатів з цих країн не припиняться.

XS
SM
MD
LG