Доступність посилання

ТОП новини

Міністр фінансів Німеччини виступив на підтримку санкцій проти Росії


Міністр фінансів Німеччини Вольфґанґ Шойбле
Міністр фінансів Німеччини Вольфґанґ Шойбле

Міністр фінансів Німеччини Вольфґанґ Шойбле заявляє, що санкції проти Росії є правильним курсом на даний час. За його словами, вимоги до Росії щодо поваги нею міжнародного права не підлягають обговоренню. Про це Шойбле заявив 15 червня на польсько-німецькому бізнес-саміті у Варшаві.

«[Коли йдеться про санкції], є вимога до Росії, яка не обговорюється, дозвольте мені повторити. Не може бути повернення до нормальних відносин, якщо Росія виступає проти міжнародного права. Європа має пам’ятати урок своєї історії, який говорить, що дотримання міжнародного права є незамінним інструментом для підтримання миру», – наголосив німецький міністр фінансів.

Цього місяця в Євросоюзі визначаються щодо продовження санкцій проти Росії, запроваджених через анексію нею українського Криму та роль Москви в подіях на сході України. Останнім часом у Європі все активніше лунають вимоги послаблення або й скасування санкцій проти Росії.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці сепаратистів на Донбасі. У НАТО неодноразово закликали Росію відвести війська і зброю з території Україні.

Саме санкції, запроваджені через роль Росії в конфлікті на сході України, є найвразливішими для російської економіки. Вони, зокрема, фактично закрили для російських компаній шлях на західні ринки капіталу. «Кримські» санкції мають переважно персональний характер і стосуються безпосередньо осіб, причетних до анексії українського півострова.

Москва звинувачення України й Заходу відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

XS
SM
MD
LG