Доступність посилання

ТОП новини

Четверо чемпіонів Олімпіади-2012 з Казахстану вживали допінг – IWF


Ілля Ільїн на Олімпіаді в Лондоні
Ілля Ільїн на Олімпіаді в Лондоні

Чотири казахстанські важкоатлети, які перемогли на Олімпійських іграх 2012 року в Лондоні, вживали заборонені препарати. Такими є результати повторного аналізу їхніх допінг-проб, повідомила 15 червня Міжнародна федерація важкої атлетики (IWF).

Серед спійманих на вживанні допінгу – найвідоміший казахстанський важкоатлет, чотириразовий чемпіон світу й особистий друг президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва 28-річний Ілля Ільїн. Він змагався у ваговій категорії до 94 кілограмів.

Також несправедливо здобули золоті медалі в Лондоні члени жіночої команди з важкої атлетики – Зульфія Чиншанло (вагова категорія до 53 кілограмів), Майя Манеза (до 63 кілограмів) і Світлана Подобєдова (до 75 кілограмів).

Міжнародна федерація важкої атлетики відзначила, що всього повторні тестування викрили позитивні результати 10 атлетів, серед яких сім лондонських медалістів і чинний чемпіон світу – очікувалося, що він претендентуватиме на медалі й на Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро в серпні.

Всі чотири золоті медалісти з Казахстану будуть позбавлені своїх титулів, через це Казахстан опуститься з 12-го на 23-є місце в медальному заліку.

XS
SM
MD
LG