Доступність посилання

ТОП новини

Вибори в окремих районах Донбасу можуть відбутися лише за умов стабільного миру – Геращенко


Ірина Геращенко (©Shutterstock)
Ірина Геращенко (©Shutterstock)

Перший заступник голови Верховної Ради, представник України в підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко вважає, що вибори в окремих районах Донецької та Луганської областей можуть відбутися тільки після досягнення сталого припинення вогню.

«Україна найбільше зацікавлена в політико-дипломатичному способі врегулювання конфлікту, але вибори можуть відбудуться тільки за умов стабільного миру: не один день «режиму тиші», і давайте оголошувати вибори», – заявила Геращенко 16 червня на брифінгу в Києві.

Вона нагадала, що вибори на Донбасі можуть проходити тільки відповідно до українського законодавства і мають готуватися українськими органами влади.

За підсумками засідання Контактної групи 15 червня речниця екс-президента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер повідомила, що ситуація з безпекою на Донбасі «радикально погіршується». За її словами, з 1 до 15 червня 2016 року по позиціях ЗСУ випущено 3340 мін і артснарядів, в тому числі і великих калібрів, заборонених Мінськими угодами.

У квітні Тристороння контактна група ухвалила заяву, в якій підтримала намір усіх учасників Мінського процесу забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню на Донбасі з 30 квітня 2016 року. Попередні аналогічні домовленості були укладені в січні, але бойові дії досі не припинилися, сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

Спецпредставник ОБСЄ у контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Мартін Сайдік заявив, що наступне засідання Контактної групи в Мінську відбудеться 29 червня.

XS
SM
MD
LG