Доступність посилання

ТОП новини

Геращенко: до співробітника ООН, затриманого угрупованням «ДНР», пустили адвоката


Ірина Геращенко
Ірина Геращенко

До громадянина України, співробітника моніторингової місії ООН Юрія Супруна, якого утримують представники угруповання «ДНР», пустили адвоката, повідомила перший заступник голови Верховної Ради, представник України в підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи в Мінську Ірина Геращенко.

«Ми в Мінську вимагаємо негайного звільнення представника ООН, який має відповідний статус, і очікуємо, що всі міжнародні гуманітарні організації також займуть публічну позицію в цьому питанні», – написала Геращенко у Facebook.

За її словами, на засіданні тристоронньої контактної групи в Мінську представники сепаратистів заявили, «що затримали і підозрюють Супруна у «воєнних злочинах», які він здійснив невідомо коли, бо останні два роки працює в міжнародних гуманітарних організаціях».

У квітні Представництво ООН в Україні заявило, що організація закликає звільнити її співробітника, якого утримують бойовики у Донецьку.

Підтримувані Росією сепаратисти з угруповання «ДНР» тоді заявили, що затримали 8 квітня в Донецьку полковника Служби безпеки України, який представлявся представником місії ООН.

У СБУ повідомили, що Супрун був звільнений із лав СБУ у 2014 році.

XS
SM
MD
LG