Доступність посилання

ТОП новини

Мотузяник: Міноборони підготує проект указу про чергову демобілізацію наступного тижня


Ілюстративне фото (©Shutterstock)
Ілюстративне фото (©Shutterstock)

Речник Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник заявив, що Міністерство оборони України підготує проект указу про демобілізацію призваних під час 5-ї хвилі часткової мобілізації наступного тижня.

«Наступного тижня Міністерство оборони внесе відповідний проект указу, який буде розглянутий президентом, і буде вжито відповідних заходів», – сказав він.

«Президент України, головнокомандувач ЗСУ Петро Порошенко готовий підписати указ про демобілізацію військовослужбовців, призваних у рамках 5-ї хвилі часткової мобілізації», – заявив Мотузяник.

Як повідомляє прес-служба Міноборони, сьогодні міністр оборони України Степан Полторак доручив відповідним посадовим особам підготувати документи із пропозиціями щодо забезпечення демобілізації військовослужбовців 5-ї черги мобілізації.

В Україні п’ята хвиля мобілізації розпочалася у квітні минулого року.

У березні президент України Петро Порошенко підписав указ про демобілізацію військовослужбовців четвертої хвилі часткової мобілізації. Тоді повідомлялося, що у запас звільняються 45 тисяч військових, призваних на службу указом від 21 липня 2014 року і указом від 14 січня 2015 року.

XS
SM
MD
LG