Доступність посилання

ТОП новини

У Києві шість українських родин отримали відзнаки Ізраїлю «Праведники світу»


У Києві шість українських родин отримали відзнаки Держави Ізраїль «Праведники світу», якими нагороджують людей та сім’ї, котрі у роки Голокосту рятували євреїв. Імена праведників зберігають у музеї історії Голокосту «Яд-Вашем» в Ізраїлі.

Як повідомив посол Ізраїлю в Україні Еліав Бєлоцерквські, понад 20 років посольство щорічно проводить урочисті церемонії нагородження дипломами та медалями «Праведників народів світу».​

Посол Ізраїлю в Україні Еліав Бєлоцерквські
Посол Ізраїлю в Україні Еліав Бєлоцерквські

«За даними на цей рік, звання «Праведників народів світу» було присвоєне понад двом з половиною тисячам громадян України, за кількістю Праведників Україна посідає четверте місце в світі після Польщі, Нідерландів та Франції. У нас на івриті є такий вираз, котрий можна адресувати українцям, які рятували євреїв: «Врятувавши одну душу, ви врятували цілий світ», – наголосив Бєлоцерквські.

Єврейський народ висловив вдячність українським сім'ям за жертовність
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:57 0:00

Він також зазначив, що восени цього року у Києві вшанують пам’ять розстріляних у Бабиному Яру євреїв, ромів та представників інших націй. Цього року виповнюється 75 років трагедії Бабиного Яру.

XS
SM
MD
LG