Доступність посилання

ТОП новини

Росія поставила під сумнів новий звіт про допінг, та пообіцяла співпрацю


Росія поставила під сумнів новий звіт Всесвітнього антидопінгового агентства про перешкоди, які Москва чинила перевіркам російських спортсменів, та пообіцяла співпрацю.

Як заявив речник Кремля Дмитро Песков, йому не ясно, на чому ґрунтуються повідомлення агентства, що працівників допінг-контролю в Росії залякували й погрожували їм депортацією російські силові структури.

А міністр спорту Росії Віталій Мутко заявив, що його країна виконала всі критерії щодо контролю за спортсменами. За його словами, Всесвітнє антидопінгове агентство перебуває під «тиском».

Він додав, що напише листа президентові агентства з пропозицією про допомогу з боку російського уряду.

У середу Всесвітнє антидопінгове агентство оприлюднило нову доповідь, у якій повідомило про те, що й цього року російські спортсмени продовжували вживати допінги, сотні спроб провести тести на вживання допінгу російськими спортсменами зірвали самі спортсмени чи російські посадовці, у взяті зразки втручалися митні служби, а фахівців агентства залякували і погрожували їм видворенням із Росії російські спецслужби.

У п’ятницю Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій має вирішити, чи допускати російських легкоатлетів до цьогорічних літніх Олімпійських ігор, що відбудуться в серпні в Ріо-де-Жанейро у Бразилії.

Іще в листопаді минулого року російським легкоатлетам заборонили брати участь у всіх заходах під егідою Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій після того, як з’явилися перші повідомлення про масові зловживання допінгом у російському спорті. У травні нинішнього року пролунало припущення про можливість не допустити їх і до Олімпійських ігор після нових викриттів щодо того, що на зимових Олімпійських іграх 2014 року в російському Сочі існувала фактично державна програма фальсифікації проб для приховування того, як російські спортсмени вживали на цих іграх допінг.

XS
SM
MD
LG