Доступність посилання

ТОП новини

На Донеччині запланували відновити 871 об’єкт інфраструктури – Жебрівський


Павло Жебрівський
Павло Жебрівський

На Донеччині цього року планують відновити 871 об’єкт інфраструктури, повідомив в ефірі радіопроекту Радіо Свобода Донбас.Реалії голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

Повний список об’єктів буде опублікований на сайті адміністрації наступного тижня, сказав він.

На відбудову пошкоджених об’єктів, за його словами, крім бюджетних 2,5 мільярдів гривень, витратять кредитні кошти Європейського інвестиційного банку, Державного фонду регіонального розвитку, екологічний збір і перехідні залишки Донецької ОВЦА – загалом близько 6 мільярдів гривень.

«Це три мости, один із них знаковий, у Селезнівці під Словянськом (був зруйнований вибухом – ред.); 21 опорна школа від підвалу до даху будуть відремонтовані – це буде євроремонт, тепломодернізація, інтерактивні дошки, цифрові лабораторії, лінгафонні кабінети; це відбудова амбулаторій сімейного лікаря, водопостачання, каналізація і дороги», – розповів Жебрівський.

За його словами, фінансування на відновлення інфраструктури буде розподілене на всі міста області, але в найбільшому обсязі будуть профінансовані роботи в Маріуполі, Краматорську, Словянську, Бахмуті і Костянтинівці.

Раніше в Донецькій обласній адміністрації повідомляли, що на підконтрольній Києву частині Донецької області за час бойових дій було зруйновано 9 тисяч об’єктів інфраструктури.

XS
SM
MD
LG