Доступність посилання

ТОП новини

ЄС і ПРООН запустили проект реформування Ради на 1,3 мільйона євро


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Європейський союз і Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) запустили проект реформування Верховної Ради України на 1,3 мільйона євро.

Презентація нового проекту ЄС/ПРООН «Рада за Європу» відбулася вранці 17 червня за участю голови Верховної Ради Андрія Парубія, голови представництва ЄС в Україні Яна Томбінського і постійного представника ПРООН в Україні Ніла Вокера.

«Це дуже важливий проект, спрямований на підтримку української Верховної Ради, реформи внутрішньої структури та якості українського законодавства», – сказав Томбінський.

За словами посла, для реформування українського парламенту місія Європейського парламенту з оцінки потреб розробила цілий комплекс рекомендацій. Проект буде спрямований на підвищення якості законодавчої роботи українського парламенту й контроль за її здійсненням.

Проект впроваджуватиметься ПРООН у тісній співпраці з Європейським парламентом на підставі угоди про співпрацю в адміністративній сфері.

Ключовими пріоритетами проекту є посилення професійних здібностей працівників секретаріату й апарату Верховної Ради для надання ефективних послуг парламенту і депутатам.

За словами Томбінського, до роботи над цим проектом залучать місцевих і міжнародних експертів.

Проект передбачає нову модель підготовки законопроектів, реструктуризацію й оптимізацію функціонування парламентських комітетів, спрощення процедури ухвалення законопроекту, експертну підтримку, підтримку впровадження напрямів плану «Відкритий парламент», впровадження інструменту участі громадян у законодавчих процесах.

У вересні 2015 року спікер парламенту Володимир Гройсман оголосив про початок роботи над переліком змін, потрібних для злагодженої й ефективної роботи Верховної Ради, в чому Україні допомагатиме Європарламент. Місію з оцінки потреб Верховної Ради у новаціях очолив колишній голова найвищого законодавчого органу ЄС Пат Кокс.

XS
SM
MD
LG