Доступність посилання

ТОП новини

Під мерією Дніпра метробудівці протестують проти невиплати зарплати за 9 місяців


Під стінами Дніпропетровської міської ради проводять акцію протесту працівники ПАТ «Дніпрометробуд». Головна вимога піклувальників – погашення заборгованості із зарплати за дев’ять місяців.

У руках учасники тримають плакати з написами «Метро не іграшка», «9 місяців без зарплати». Вони скандують: «Зарплату!».

За інформацією пікетувальників, загальна сума заборгованості замовників робіт, у тому числі міста, перед підприємством складає понад 40 мільйонів гривень, із них близько восьми мільйонів гривень мали піти на виплату зарплати робітникам.

За словами пікетувальників, упродовж трьох кварталів вони ходять на роботу без оплати, працюючи не над будівництвом метро, а переважно над відпомповуванням води у шахтах підземки, щоб не допустити затоплення.

16 червня депутати міської ради Дніпра мають розглядати питання щодо залучення кредитних коштів на виплату зарплатні метробудівникам. За словами міського голови Бориса Філатова борг в основному накопичився через невиплату коштів з державного бюджету, однак міська рада має допомогти працівникам.

Водночас у Дніпропетровській міській раді заявляють, що причиною заборгованості із зарплат у ПАТ «Дніпрометробуд» є фінансові труднощі самого підприємства, а не борги міста з оплати виконаних ним робіт.

Раніше заступник міського голови Дніпра Олександр Санжара заявляв, що місто має борги в розмірі «2-3 мільйони гривень» перед метробудівцями, однак погашення цієї суми, за його словами, суттєво не вплине на ситуацію на підприємстві.

XS
SM
MD
LG