Доступність посилання

ТОП новини

НАБУ: Лещенка на допит викликають у справі щодо «Укрнафти»


У Національному антикорупційному бюро України заявляють, що народного депутата від фракції «Блок Петра Порошенка» Сергія Лещенка викликають на допит як свідка у справі щодо компанії «Укрнафта».

«Лещенка викликають як свідка у справі, яка була розпочата, в тому числі за матеріалами його публікацій, про зловживання, зокрема отримання неправомірної вигоди, посадовими особами публічного акціонерного товариства «Укрнафта», – повідомили Радіо Свобода у бюро.

Раніше сьогодні Лещенко заявив, що НАБУ викликало на допит «по справі Коломойського».

Розслідування щодо «Укрнафти» перебуває, як зазначають у бюро, на початковій стадії. Весною повідомлялося, що НАБУ проводить розслідування щодо непередачі «Укрнафтою» видобутого нею в 2014 році газу компанії «Нафтогаз України» з метою його подальшого використання для потреб населення.

Держава володіє 50 + 1% акцій «Укрнафти», але регулярно мала труднощі з проведенням зборів акціонерів даної компанії (структури групи «Приват» Ігоря Коломойського, які контролюють 42% акцій «Укрнафти», найчастіше впливали на це). Ухвалення рішень щодо розподілу чистого прибутку і виплати дивідендів, щодо менеджменту були ускладнені.

XS
SM
MD
LG