Доступність посилання

ТОП новини

У Німеччині засудили колишнього охоронця Аушвіца до 5 років ув’язнення


Райнгольд Ганнінг
Райнгольд Ганнінг

Суд у Німеччині 17 червня визнав винним колишнього охоронця концтабору Аушвіц Райнгольда Ганнінга у співучасті в убивстві 170 тисяч осіб і засудив до п’яти років тюремного ув'язнення.

94-річний Ганнінг служив у таборі смерті, який був розташований в окупованій нацистами Польщі. Судовий процес над ним став одним з останніх у Німеччині у справах, пов’язаних з Голокостом.

Під час судового процесу захист стверджував, що присутність Ганнінга у таборі не означала, що він був безпосередньо відповідальний за вбивства, у той час як прокурори заявили, що він може бути засуджений за сприяння діяльності концтабору.

Ганнінг служив у таборі під час операції з депортації та знищення 425 тисяч угорських євреїв. В Аушвіці упродовж трьох місяців 1944 року їх отруїли газом.

Концентраційний табір Аушвіц-Біркенау – комплекс німецьких концентраційних таборів і таборів смерті, що розташовувався у 1940-1945 роках біля міста Освенцима.

Табір звільнений 27 січня 1945 року радянськими військами.

Близько 1,4 мільйона людей, з яких близько 1,1 мільйона становили євреї, були вбиті у цьому концтаборі. Аушвіц-Біркенау був найбільшим з нацистських таборів знищення, тому він став одним з головних символів Голокосту.

XS
SM
MD
LG