Доступність посилання

ТОП новини

У Росії розчаровані забороною IAAF щодо участі росіян в Олімпіаді-2016


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Міністерство спорту Росії підтвердило, що Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (IAAF) заборонила російським легкоатлетам брати участь в Олімпіаді-2016. Російська сторона висловила щодо цього розчарування.

«Мрія багатьох наших спортсменів знищена через неправильне поводження окремих атлетів, тренерів та фахівців. З російського боку зроблено все можливе, щоб відновити довіру міжнародного спортивного співтовариства до наших спортсменів», – мовиться у заяві Міністерства спорту Росії.

«Мінспорту Росії відповідально заявляє, що всі умови IAAF для відновлення наших спортсменів в правах були виконані», – додали у російському спортивному відомстві.

17 червня рада Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF) ухвалила рішення, що російські легкоатлети пропустять Олімпіаду-2016 у Ріо-де-Жанейро.

Керівники світової легкої атлетики визначали, чи достатньо Росія зробила від листопада 2015 року, коли через поширену і підтримувану державою практику вживання допінгу від змагань під егідою IAAF були відсторонені всі російські спортсмени.

За кілька днів до голосування Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) опублікувало звіт, в якому мовиться про махінації з допінг-пробами і зриві 736 перевірок на допінг у російських спортсменів у 2016 році.

Рішення про участь решти збірної Росії на Олімпіаді ухвалять на засіданні Міжнародного олімпійського комітету у Лозанні 21 червня.

XS
SM
MD
LG