Доступність посилання

ТОП новини

У Генпрокуратурі заявляють про затримання Олександра Кацуби


©Shutterstock
©Shutterstock

Генеральна прокуратура України затримала колишнього заступника голови правління компанії «Нафтогаз України» Олександра Кацубу, повідомила речниця генерального прокурора України Юрія Луценка Лариса Сарган.

«Сьогодні Генеральною прокуратурою України в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України в Києві затриманий Кацуба Олександр Володимирович, колишній заступник голови правління НАК «Нафтогаз України», один з ключових гравців злочинної організації Януковича», – написала Сарган на своїй сторінці в Facebook.

За її словами, Кацубу підозрюють у причетності до привласнення 449,9 мільйона гривень коштів компанії «Нафтогаз України».

«Кацубу затримали статтями 255 (створення злочинної організації) та 191 (привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем). Проводяться необхідні слідчі дії і вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу», – написала Сарган.

У жовтні минулого року Міністерство внутрішніх справ України оголосило в розшук колишніх заступників голови правління Національної акціонерної компанії «Нафтогаз Україна», братів Сергія й Олександра Кацубу. Тоді у МВС повідомили, що Сергій Кацуба зник 27 вересня 2015 року, Олександр – 25 вересня.

1 жовтня 2015 року Печерський райсуд Києва задовольнив клопотання Генеральної прокуратури на затримання Олександра Кацуби, який 25 вересня залишив Україну авіарейсом «Київ-Ніцца». Його підозрюють у розтраті коштів «Нафтогазу» у розмірі 284,5 мільйона гривень при проведенні сейсморозвідувальних робіт у 2012-2014 років, а також у спробі розтрати майна «Нафтогазу», зокрема газу на загальну суму майже 12 мільярдів гривень.

Батько Олександра і Сергія Кацуб – Володимир є народним депутатом України від фракції «Відродження».

XS
SM
MD
LG