Доступність посилання

ТОП новини

Італія хоче розширення економічної присутності у Росії – Ренці


Володимир Путін (Л) і Маттео Ренці
Володимир Путін (Л) і Маттео Ренці

Прем’єр-міністр Італії Маттео Ренці заявляє, що Рим хоче розширення своєї економічної присутності у Росії, і висловлює сподівання на покращення відносин між Москвою і ЄС.

Про це Ренці заявив, виступаючи на міжнародному економічному форумі у російському Петербурзі.

За словами італійського прем’єра, важливою умовою для зняття санкцій з Росії є виконання Мінських угод щодо мирного врегулювання конфлікту на сході України. Ренці наголосив, що домовленості мають виконуватися всіма підписали, додавши, що Україна повинна виконувати свою частину зобов’язань.

Президент Росії Володимир Путін, своєю чергою, заявив, що Москва готова до покращення відносин з Європою, наголосивши, що за погіршення відносин відповідальний Захід.

Маттео Ренці і Володимир Путін провели переговори у кулуарах Петербурзького форуму, після чого представники російських та італійських компаній підписали контракти на загальну суму 1,5 мільярда доларів.

Євросоюз 17 червня продовжив на рік, до 23 червня 2017 року, санкції щодо анексованого Росією Криму.

Напередодні голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер заявив на форумі у Петербурзі, що єдиний шлях до скасування санкцій щодо Росії – це виконання нею всіх взятих на себе зобов’язань у рамках Мінських угодам.

XS
SM
MD
LG