Доступність посилання

ТОП новини

Геращенко надіслала листа Штайнмаєру з закликом сприяти звільненню заручників в ОРДЛО


Ірина Геращенко
Ірина Геращенко

Представник України у гуманітарній підгрупі на переговорах у Мінську, віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко заявляє, що надіслала листа міністрові закордонних справ Німеччини, що зараз головує в ОБСЄ, Франку-Вальтеру Штайнмаєру з закликом посприяти звільненню заручників, які утримуються в окремих районах Донецької і Луганської областей (ОРДЛО) під контролем сепаратистів. Про це Геращенко повідомила у своєму «Фейсбуці».

«Ситуація з заручниками тільки погіршується. По-перше, бойовики протягом року так і не надали нам точної інформації про місце утримання украінців. По-друге, іх відверто катують», – зазначила Ірина Геращенко.

Зокрема, за її словами, критична ситуація склалася з одним із заручників, важкохворим Володимиром Жемчуговим, якого бойовики з лікарні перевели у СІЗО.

«Все це відбувається на фоні цинічних публічних заяв ватажків ОРДЛО, що ніяких звільнень до прийняття закону про амністію не буде», – наголосила Геращенко і додала, що так званий закон про амністію Україна ухвалила ще восени 2014 року, але він не набув чинності через порушення бойовиками всіх досягнутих домовленостей.

За останніми даними української сторони, у полоні бойовиків на Донбасі перебуває 112 осіб.

Угруповання бойовиків у відсутності прогресу щодо обміну затриманими звинувачують українську сторону.

XS
SM
MD
LG