Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі загинули 3 військових, 1 поранений – Мотузяник


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

За минулу добу на Донбасі загинули троє українських військових, один поранений, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник.

«Один військовослужбовець отримав поранення, несумісні з життям, під час обстрілу позицій поблизу Талаківки. Двоє захисників загинули, натрапивши на ворожу міну в районі селища Луганське Бахмутського району. Ще одного бійця було поранено під час цього ж інциденту (поблизу Луганського)», – сказав він.

За даними речника, на луганському напрямку підтримувані Росією бойовики знову активізувалися, зокрема, вчора ввечері вони відкривали вогонь біля Попасної.

Мотузяник повідомив, що на донецькому напрямку після опівночі бойовики з мінометів обстріляли позиції українських військових біля селища Невельське Ясинуватського району.

«Тут же пізно ввечері противник застосував гармати. Встановлено, що обстріл вівся з артилерійських батарей, які розташовані в окупованому Донецьку. Також під мінометний вогонь попали українські позиції в районі шахти Путилівської(також відомої як «Шахта Бутовка») та Троїцького», – сказав він, додавши, що всього за минулу добу сепаратисти порушили режим тиші на донецькому напрямку 18 разів.

За даними Мотузяника, на маріупольському напрямку ситуація у Красногорівці залишається важкою, минулої доби бойовики застосували танки та випустили понад 70 мін.

Раніше сьогодні у Луганській обласній військово-цивільній адміністрації заявили, що внаслідок нічних обстрілів села Новозванівка та Троїцьке один український військовий загинув, ще двоє зазнали поранень.

В угрупованні «ДНР» заявляють, що українські військові вночі обстріляли з гармат калібром 152 міліметри село Саханка, також з мінометів – околиці Донецька, Ясинуватої, передмістя Горлівки, села Спартак і Яковлівка.

В угрупованні «ЛНР» стверджують, що за минулу добу українські військові шість разів обстріляли їхні позиції, зокрема біля села Калинове і Новокиївка.

Від кінця квітня мав би діяти режим припинення вогню на Донбасі, про що домовилися учасники Тристоронньої контактної групи. Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG