Доступність посилання

ТОП новини

У Росії підтвердили загибель у Сирії не менш як одинадцятого військового


Російські й сирійські військові на авіабазі Хмеймім у Сирії, архівне фото
Російські й сирійські військові на авіабазі Хмеймім у Сирії, архівне фото

Міністерство оборони Росії підтвердило, що від поранень, зазнаних у Сирії, помер іще один російський військовослужбовець.

Як повідомили у пресовій службі Міноборони, сержант Андрій Тимошенков, що охороняв гуманітарний конвой у провінції Хомс, зазнав несумісних із життям поранень унаслідок вибуху замінованого авта зі смертником, напад якого на місце видачі гуманітарної допомоги той намагався відвернути. Це сталося 15 червня, а 16 червня військовий помер, незважаючи на зусилля лікарів, на авіабазі Хмеймім у Сирії. Його представили до державної нагороди посмертно, мовиться в повідомленні.

Зранку в неділю про загибель у Сирії 28-літнього сержанта морської піхоти Андрія Т. повідомило з посиланням на родичів і друзів загиблого інтернет-видання «Клопс» із міста Калінінграда на північному заході Росії. За даними видання, в нього залишилася дружина й мала дочка. Як пише видання, за словами друзів і родичів загиблого, він пробув у Сирії близько трьох місяців і через тиждень мав повертатися додому. Тепер його поховають у понеділок у Смоленській області Росії, звідки він родом.

Видання також пише, що в перебігу того інциденту в Сирії були поранені ще четверо російських військових, із них двоє теж із Калінінградської області, але ці дані офіційно ще не підтверджені.

А в соцмережі «ВКонтактє» про загибель Андрія Тимошенкова в Сирії повідомили пізно ввечері в суботу. За даними друзів загиблого, він служив у 339-й бригаді морської піхоти в місті Балтійську Калінінградської області.

Раніше була офіційно визнана загибель у Сирії, де Росія бере участь у громадянській війні на боці режиму президента Башара аль-Асада, десяти російських військовослужбовців. Загибель десятого з них підтвердили в четвер. Крім того, за неофіційними повідомленнями, там гинули й інші росіяни, що офіційно не належали до лав Збройних сил Росії.

XS
SM
MD
LG