Доступність посилання

ТОП новини

На вибори у 27-му окрузі зареєстрували 51 кандидата, з них 8 однофамільців


Погляд на Дніпро (©Shutterstock)
Погляд на Дніпро (©Shutterstock)

На проміжних виборах до Верховної Ради України в 27-му окрузі Дніпра Центральна виборча комісія зареєструвала кандидатами 51 особу.

За інформацією на сайті ЦВК, при цьому там зареєстровано 8 «двійників», людей із однаковими прізвищами: Горб Дмитро та Горб Тетяна, двоє Момотів Олександрів із різними іменами по-батькові – Володимирович та Вадимович, – а також четверо кандидатів із прізвищем Краснов, причому двоє з них є ще й тезками – обоє Загіди.

12 із кандидатів є висуванцями партій, 39 – самовисуванці.

Як прокоментував голова правління Всеукраїнської громадської організації «Комітет виборців України» Станіслав Жолудєв, з-поміж офіційно зареєстрованих кандидатів є також представник Комуністичної партії України: він зареєструвався як самовисуванець, але в офіційній біографії та інших документах вказав свою партійну належність. Ця партія, що нині чекає на остаточну заборону через суд, відповідно до закону про декомунізацію і наказів міністра юстиції не є суб’єктом виборчого процесу й не може брати участі в політичному житті, але ці заборони не стосуються окремих громадян, що є її членами.

Жолудєв також спрогнозував, що явка виборців на проміжних виборах до Верховної Ради України не буде високою через літо й сезон відпусток.

Проміжні вибори до Верховної Ради України мають відбутись 17 липня на 7 одномандатних округах (№№ 23, 27, 85, 114, 151, 183 та 206).

Округ № 27 у Дніпрі став «вільним» через обрання народного депутата від цього округу Бориса Філатова міським головою восени 2015 року.

XS
SM
MD
LG