Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики на Донбасі здійснили 31 обстріл українських позицій – штаб АТО


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Штаб української воєнної операції на Донбасі заявляє, що підтримувані Росією сепаратисти за добу 19 червня 31 раз обстріляли позиції українських військових. 14 разів це сталося на Донецькому, 11 – на Маріупольському, шість – на Луганському напрямку.

Дещо скоротилася кількість обстрілів порівняно з показниками 18 червня, коли в цілому було 44 випадки порушення тиші.

«Найгарячіше було на опорних пунктах поблизу Красногорівки, що на Маріупольському напрямку, де з 21:00 та до півночі супротивник зі сторони тимчасово окупованої Старомихайлівки гатив з мінометів калібру 82 та 120 міліметрів, танків та артилерійських систем калібру 152 міліметри, випустивши при цьому більше 150 мін та снарядів», – повідомляють у штабі.

В угрупованні «ДНР» заявляють про обстріл українськими військовими околиць Донецька та півдня контрольованої сепаратистами території.

В угрупованні «ЛНР» ше немає повідомлень про події минулої доби.

У квітні Тристороння контактна група ухвалила заяву, в якій підтримала намір усіх учасників Мінського процесу забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню на Донбасі з настанням Великодня і травневих свят. Режим повного припинення вогню мав настати з 30 квітня 2016 року. Попередні аналогічні домовленості були укладені в січні, але тоді бойові дії не припинилися.

Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG