Доступність посилання

ТОП новини

В Ізмаїлі проведуть гіперхлорування мереж водопостачання – мер


Ринок в Ізмаїлі зачинений через масове отруєння людей, 18 червня 2016 року
Ринок в Ізмаїлі зачинений через масове отруєння людей, 18 червня 2016 року

В Ізмаїлі Одеської області планують провести гіперхлорування мереж водопостачання через масове отруєння людей, повідомив мер Андрій Абрамченко.

«З метою профілактики ухвалили рішення провести гіперхлорування мереж водопостачання – у зв’язку з тим, що норовірус і ротавірус стійкі до тієї дози хлору, яка застосовується для стандартного знезараження води. При проведенні гіперхлорування вода буде непридатною для використання», – написав він у Facebook.

За шість годин до початку цих робіт населення Ізмаїла попередять, щоб люди могли зробити необхідний запас води, додав мер.

«Водою в побутових цілях зараз користуватися можна – після обов’язкового кип’ятіння. Овочі та фрукти перед вживанням слід мити з господарським милом і обдавати окропом», – додав Абрамченко.

За його словами, всього від початку спалаху, 17 червня, до лікарень звернулися 405 людей, з яких більше ніж половина – діти.

«За минулу ніч в лікарні міста і району надійшли шість людей (двоє дітей і четверо дорослих). Станом на ранок понеділка в стаціонарах міста і району перебуває 219 осіб. Всього з початку спалаху госпіталізовано 405 осіб. Ми можемо говорити про те, що ситуація пішла на спад», – заявив мер Ізмаїла.

19 червня Андрій Абрамченко у зверненні до жителів заявив, що причиною масового захворювання людей, за попередніми даними, стали збудники ротовірусної і норовірусної інфекцій, а також кишкова паличка. Це сталося внаслідок фекального забруднення під час злив.

За фактом масового отруєння людей в Ізмаїльському районі Одеської області відкрили кримінальне провадження.

XS
SM
MD
LG