Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: дозвіл на проведення обшуку в будинку Клюєва дав Печерський райсуд Києва


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Дозвіл на проведення обшуку в будинку Андрія Клюєва дав Печерський районний суд Києва, повідомила прес-служба Генеральної прокуратури.

За повідомленням, іще 1 червня з метою встановлення місця перебування Клюєва Печерський райсуд Києва надав дозвіл на проведення обшуку у житловому будинку, який, згідно з даними реєстраційної служби, належить йому та розташований в селищі Козин Обухівського району.

У ГПУ зазначають, що 21 червня слідча група у складі працівників Генпрокуратури, Нацполіції прибули за вказаною адресою для проведення слідчих дій, які тривають.

Генпрокуратура проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою, зокрема, колишнього глави Адміністрації президента України Андрія Клюєва у вчиненні правопорушень, передбачених статтею 340 (незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій), статтею 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

У квітні цього року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що Андрій Клюєв перебуває у розшуку Інтерполу. Також, за даними Міністерства внутрішніх справ, Клюєв перебуває в розшуку в Україні від кінця лютого 2014 року. Суд видав постанову про його затримання.

Проти Клюєва, як і проти низки інших чиновників часів президентства Віктора Януковича, яких підозрюють у незаконному заволодінні державною власністю в Україні, діють міжнародні санкції, що передбачають замороження рахунків і візову заборону.

XS
SM
MD
LG