Доступність посилання

ТОП новини

Росія: справу про загибель голови Total направили до суду


Генпрокуратура Росії направила до суду справу про катастрофу літака голови французької компанії Total Крістофа де Маржері в аеропорту «Внуково».

Генеральна прокуратура Росії затвердила обвинувальний висновок стосовно провідного інженера аеродромної служби Володимира Леденьова, водія снігоприбиральної машини Володимира Мартиненка, керівника польотів аеропорту Романа Дунаєва, а також авіадиспетчерів Олександра Круглова і Надії Архипової. Їм висунули звинувачення в порушенні правил безпеки і руху повітряного транспорту, що спричинили з необережності смерть двох і більше людей.

У вересні минулого року всі фігуранти справи були звільнені з-під арешту у зв’язку з граничним терміном утримання під вартою. Мартиненко і Леденьов визнали провину і попросили розглянути їхню справу в особливому порядку. Це означає, що вони будуть засуджені, але не отримають понад дві третини від максимального терміну покарання.

Катастрофа сталася в жовтні 2014 року. Літак Falcon при зльоті зіткнувся зі снігоприбиральної машиною, яка виїхала на злітно-посадкову смугу. Крім де Маржері, в катастрофі загинули три члени екіпажу.

XS
SM
MD
LG