Доступність посилання

ТОП новини

НАБУ: Онищенко може ознайомитися з документами справи щодо «Укргазвидобування»


Олександр Онищенко
Олександр Онищенко

У Національному антикорупційному бюро України заявляють, що народний депутат з депутатської групи «Воля народу» Олександр Онищенко може ознайомитися з матеріалами кримінального провадження, фігурантом якого він є, у профільному комітеті Верховної Ради.

«Казати про те, що він нічого не знає, – це лукавство. Онищенко викликався як свідок, він давав пояснення. Тому він обізнаний…Подання наразі є у профільному комітеті Верховної Ради. До цього подання є додатки, у яких викладені обставини та доводи. Він має змогу ознайомитися з усіма цими документами. Згідно з регламентом, він має змогу дати пояснення щодо фактів у поданні», – сказала у коментарі Радіо Свобода речниця бюро Дар’я Манжура.

«Наразі він не може бути повідомлений про підозру, він не може бути затриманий, поки з нього не знімуть депутатську недоторканність», – додала вона.

Зараз він є фігурантом кримінального провадження, наголосили в НАБУ.

«Онищенко сьогодні прибув в НАБУ… Він приніс заяву. Його заяву прийняли і зареєстрували», – сказала речниця.

Раніше сьогодні Онищенко прибув в Національне антикорупційне бюро України, він заявив, що до сьогодні з ним «ніхто не зв’язувався, ніхто нічого не передавав». Депутат заявив про прохання передали документи щодо його ймовірної провини.

15 червня співробітники НАБУ провели обшук в офісі Олександра Онищенка. За інформацією бюро, обшуки відбувалися за адресами фірм, що фігурують у розслідуванні щодо реалізації природного газу за заниженою ціною за договорами спільної діяльності з «Укргазвидобуванням». За повідомленнями, сума, що фігурує у цій справі, – 3 мільярди гривень, з цього приводу уже арештовані 10 осіб.

16 червня до Верховної Ради України внесли подання про надання згоди на зняття недоторканності з народного депутата Олександра Онищенка і притягнення його до кримінальної відповідальності. Онищенко називає звинувачення проти нього фіктивним і стверджує, що НАБУ не передало йому з цього приводу жодного документа з приводу звинувачень.

XS
SM
MD
LG