Доступність посилання

ТОП новини

Штаб: сьогодні на Донбасі зафіксували 15 обстрілів з боку бойовиків


Проросійський сепаратист, архівне фото
Проросійський сепаратист, архівне фото

У штабі АТО заявляють, що сьогодні у зоні бойових дій на Донбасі зафіксували 15 обстрілів з боку підтримуваних Росією бойовиків.

Як повідомляють у прес-центрі штабу, на маріупольському напрямку бойовики вели вогонь зі стрілецької зброї біля Красногорівки та Мар’їнки, а біля Новотроїцького, Водяного, Талаківки – з автоматичних гранатометів.

За даними штабу, на донецькому напрямку позиції українських військових біля Авдіївки та шахти Путилівська (Бутівка) бойовики обстрілювали з великокаліберних кулеметів та гранатометів, а згодом також і з мінометів калібру 82 міліметри.

«По наших захисниках у районі Троїцького російські окупанти вели вогонь з мінометів різних калібрів, а по позиціях сил АТО неподалік Верхньоторецького – з автоматичних гранатометів», – йдеться у повідомлені.

Українські військові заявляють, що на Луганщині сепаратисти дотримувалися режиму тиші.

В угрупованні «ДНР» заявляють, що за минулу добу українські військові обстріляли селище Зайцеве, Гольмовський, Михайлівка, Озерянівка і Широка Балка під Горлівкою, Ясинувата і Докучаєвськ, села Саханка і Комінтернове, селище Старомихайлівка, Петровський район Донецька, територія аеропорту і село Спартак. Про жертв і руйнування не повідомляють.

В угрупованні «ЛНР» стверджують, що за минулу добу українські військові 11 разів обстріляли їхні позиції, зокрема селище Голубовське, село Весела Гора, район села Калинове.

Від кінця квітня мав би діяти режим припинення вогню на Донбасі, про що домовилися учасники Тристоронньої контактної групи. Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG