Доступність посилання

ТОП новини

Суд переніс засідання щодо продовження арешту Краснова


Станіслав Краснов під час засідання суду у Києві, 11 квітня 2016 року
Станіслав Краснов під час засідання суду у Києві, 11 квітня 2016 року

Шевченківський районний суд Києва переніс засідання у справі лідера громадської організації «Цивільний корпус Азов-Крим» Станіслава Краснова на завтра, на 10:00. На слуханні повинні розглянути клопотання Служби безпеки України і прокуратури про продовження арешту Краснову ще на 2 місяці. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила дружина «азовця» Оксана Краснова.

«Засідання перенесли у зв’язку з перевіркою процесуальних повноважень прокурора і неналежним повідомленням адвоката Андрія Мамалиги», – написала вона.

Станіслав Краснов був затриманий співробітниками СБУ із застосуванням фізичної сили в районі села Щастя під Києвом в ніч з 28 на 29 лютого 2016 року. В СБУ стверджують, що Краснов закладав у схованку неподалік від автозаправної станції гранати і вибухові речовини загальною потужністю 42 кілограми в тротиловому еквіваленті.

За словами керівника апарату глави СБУ Олександра Ткачука, затриманню передували оперативно-розшукові заходи зі спостереження за Красновим. Ткачук повідомив, що Краснов незадовго до затримання виїжджав до Білорусі для зустрічі зі своїм куратором із російських спецслужб. В СБУ також заявляють, що Краснов передав російським спецслужбам списки військових полку.

Краснов наполягає, що СБУ сфальсифікувала справу проти нього і мстить за викриття незаконної діяльності представників правоохоронних органів України у 2013 році на території Криму.

XS
SM
MD
LG