Доступність посилання

ТОП новини

«Опора» звернулась до поліції через порушення на виборчому окрузі № 27 у Дніпрі


Погляд на Дніпро (©Shutterstock)
Погляд на Дніпро (©Shutterstock)

Активісти громадянської мережі «Опора» заявляють, що виявили факти порушення виборчого законодавства на виборчому окрузі № 27 у Дніпрі, де відбуваються проміжні вибори до Верховної Ради України, та звернулись до поліції, повідомила прес-секретар громадського спостереження «Опори» у Дніпропетровській області Юлія Лисенко.

За її словами, представники «Опори» зафіксували розміщенні без вихідних даних білборди та сіті-лайти двох кандидатів у народні депутати (Олександра Тигова та Марини Денисенко).

«Оскільки передвиборчі штаби кандидатів в народні депутати не наважуються відстоювати права своїх кандидатів, хоча незаконна агітація створює нерівні умови та порушує права всіх кандидатів, активісти мережі були змушені звернутися до поліції, щоб перевірити факти ймовірного порушення закону», – заявили в «Опорі».

Як поінформувала Юлія Лисенко, вже через 18 хвилин після виклику поліцейські з’явилися на місці подій, вони зробили фотофіксацію порушень.

За даними міської поліції, за фактами, про які йдеться в заяві «Опори», буде здійснене відповідне розслідування Соборним райвідділом поліції.

У штабах кандидатів виявлення агітаційної продукції без вихідних даних не коментують.

Проміжні вибори до Верховної Ради України мають відбутись 17 липня на 7 одномандатних округах (№№ 23, 27, 85, 114, 151, 183 та 206).

Округ № 27 у Дніпрі став «вільним» через обрання народного депутата від цього округу Бориса Філатова міським головою восени 2015 року.

XS
SM
MD
LG