Доступність посилання

ТОП новини

Штайнмаєр заявляє про нові виклики для Європи і закликає до діалогу з Росією


Франк-Вальтер Штайнмаєр
Франк-Вальтер Штайнмаєр

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявляє, що Європа перебуває «під загрозою розділу по нових лініях».

У спеціальній колонці, опублікованій в Україні, Росії і Білорусі, які 22 червня відзначають 75-річчя від нападу гітлерівської Німеччини на СРСР, Штайнмаєр закликав не сприймати «мир в Європі як щось самозрозуміле».

Він також закликав до дипломатичного діалогу між НАТО і Росією, а не до військової конфронтації.

Згадуючи анексію українського Криму Росією і її підтримку бойовиків на сході України, Штайнмаєр заявив, що «одностороннє переміщення кордонів на порушення міжнародного права і нездатність поважати територіальну цілісність сусідніх країн… повертають нас до часів, про які ми думали, що вони пішли в минуле, до часів, до яких ніхто не хоче повернутися».

18 червня Штайнмаєр застеріг НАТО від «розпалювання війни» через організацію військових навчань на своїх східних кордонах. Він закликав НАТО замість навчань проводити більш інтенсивний діалог і співпрацю з Росією.

Штайнмаєр заявив 19 червня, що, якщо Кремль відіграє свою роль у реалізації мирного плану для України, відомого як Мінські угоди, Європейський союз повинен поступово відмовитися від санкцій, запроваджених проти Росії за її роль у конфлікті в Україні.

XS
SM
MD
LG