Доступність посилання

ТОП новини

Путін подякував Держдумі Росії «за Крим»


Володимир Путін
Володимир Путін

Президент Росії Володимир Путін подякував депутатам Державної думи Росії за підтримку «переважної більшості громадян Росії» – жителів анексованого Криму і Севастополя. Про це Путін сказав на пленарному засіданні Держдуми 22 червня, повідомляє прес-служба Кремля.

«Вважаю воістину історичним підсумком роботи вашого скликання – правову інтеграцію Криму і Севастополя, якій передувала ваша щира, сердечна моральна підтримка жителів півострова напередодні референдуму про входження до складу Російської Федерації. Ви активно, десь емоційно, а де потрібно, досить професійно підтримали настрій переважної кількості громадян Росії – жителів Криму і Севастополя», – сказав Путін.

Він також заявив, що ухвалені «в найкоротші терміни» понад 120 законів мінімізували проблеми «входження» півострова до складу Росії.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG