Доступність посилання

ТОП новини

Тисячі жителів Кривого Рогу залишились без води через знеструмлення за борги насосної станції


@Shutterstock
@Shutterstock

Жителі центральної частини Кривого Рогу залишились без водопостачання через вимкнення об’єктів місцевого водоканалу від електропостачання через борги за електроенергію. Інформацію про знеструмлення насосної станції «Дзержинська», державного підприємства «Кривбаспромводопостачання», у середу підтвердили в компанії «Дніпрооболенерго».

Як поінформували в «Дніпрооболенерго, попередження про знеструмлення за борги водоканал отримав 16 червня. На той момент заборгованість підприємства за спожиту електрику перевищувала 175 мільйонів гривень. За травень водоканал оплатив лише 18% спожитого струму, за половину червня – 14%.

«Енергокомпанія до останнього йшла на поступки і компромісні рішення, щоб не обмежити електропостачання для насосних станцій водоканалу. Але повне ігнорування керівництвом водоканалу проблеми і небажання шукати виходи із ситуації змусили енергокомпанію піти на цей крок», – зазначили в енергопостачальній компанії.

У «Дніпрооболеенерго» поінформували, що наразі керівництво водоканалу разом із міською владою знайшло можливість погашення боргу і гарантувало оплату надалі, відтак уже в середу постачання електрики може бути відновлене.

«Контроль за виконанням цих гарантій взяв на себе мер Кривого Рогу. Після виконання першого платежу 22 червня «ДПЕК Дніпрообленерго» відновить подачу напруги на Дзержинську насосну станцію», – заявили в компанії.

Водночас у середу криворізькі правозахисники з громадської організації «Рух «За справедливий Кривбас» повідомили Радіо Свобода, що звернулись до поліції з вимогою порушити кримінальне провадження проти енергокомпанії за статтею 113 Кримінального кодексу (диверсія), адже, на їхню думку, вимкнення споживачів від водопостачання в умовах 30-градусної спеки загрожує загостренням санітарно-епідеміологічної ситуації в місті.

За оцінками правозахисників, без води залишаються 90 тисяч жителів міста, які проживають у Дзержинському районі.

Станом на 1 січня 2015 року у місті проживали 650 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG