Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура: за Романчука внесли заставу, його випустили із СІЗО


Микола Романчук у суді, 8 червня 2016 року
Микола Романчук у суді, 8 червня 2016 року

За заступника голови Миколаївської ОДА Миколу Романчука внесли заставу у сумі понад 5 мільйонів гривень, його випустили із СІЗО. Про це Радіо Свобода повідомили у Військовій прокуратурі Південного регіону України.

8 червня суд обрав Романчуку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на два місяці з можливістю внесення застави у сумі 5 мільйонів 512 тисяч гривень (4 тисячі мінімальних зарплат).

21 червня Апеляційний суд Одеської області залишив у силі рішення суду першої інстанції.

4 червня Військова прокуратура Південного регіону України заявила про затримання чотирьох посадовців: заступника голови райдержадміністрації, помічника голови облради та першого заступника голови Миколаївської облдержадміністрації – під час отримання хабарів на суму 90 тисяч доларів США.

Згодом співробітники СБУ та прокуратури провели обшуки на робочих місцях та за місцем проживання фігурантів справи. За даними силовиків, у результаті обшуків виявилося, що колишній заступник голови Миколаївської ОДА просто вдома зберігав валізу з 300 тисячами доларів та велику кількість ювелірних виробів. За інформацією Служби безпеки України, під будівлею співробітники спецслужби виявили мережу тунелів, де зберігалися сейфи із золотими зливками, старовинними іконами, антикваріатом, столовим сріблом. Романчук себе винним не визнає.

XS
SM
MD
LG