Доступність посилання

ТОП новини

Штаб: сьогодні на Донбасі зафіксовані 20 обстрілів з боку бойовиків


Проросійський сепаратист, архівне фото
Проросійський сепаратист, архівне фото

У штабі АТО заявляють, що сьогодні на Донбасі зафіксовані 20 обстрілів з боку підтримуваних Росією бойовиків, з них 12 – на донецькому напрямку.

Як повідомляє прес-центр, сепаратисти обстріляли опорні пункти українських військових в районі Авдіївки та Верхньоторецького з мінометів калібру 82 міліметри.

«По укріпленнях неподалік Троїцького, Зайцева та Шумів супротивник вів вогонь з важких мінометів, а близько першої години ночі для обстрілів опорному пункту поруч Троїцького використав ще і 152 міліметрової артустановки», – йдеться в повідомленні.

За даними штабу, на маріупольському напрямку зафіксовані сім обстрілів, зокрема по позиціях військових біля Красногорівки, Мар’їнки, Талаківки та Тарамчука.

В окремих випадках українські військові відкривали вогонь у відповідь, додають у штабі.

В угрупованні «ДНР» заявляють, що вночі українські військові обстріляли село Спартак, Жабічеве, селище Трудовське на околицях Донецька, селище Зайцеве і Оленівку. Також в угрупованні «ДНР» заявляють, що за минулу добу українські військові 412 разів відкривали вогонь по їхніх позиціях. Раніше донецькі сепаратисти повідомляли про випадки порушення режиму тиші, проте останнім часом повідомляють про кожен окремий обстріл.

В угрупованні «ЛНР» стверджують, що за минулу добу українські військові 13 разів обстріляли їхні позиції, зокрема район села Калинове, Оріхове.

Від кінця квітня мав би діяти режим припинення вогню на Донбасі, про що домовилися учасники Тристоронньої контактної групи. Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG