Доступність посилання

ТОП новини

Суд засудив до 9 років тюрми екс-міліціонера, причетного до обстрілу Маріуполя у січні 2015 року


Обстріл Маріуполя, 24 січня 2015 року
Обстріл Маріуполя, 24 січня 2015 року

Суд засудив колишнього правоохоронця, якого обвинувачували в коригуванні вогню установки «Град» під час обстрілу мікрорайону у Маріуполі у січні 2015 року, до 9 років позбавлення волі.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області, суд підтримав позицію сторони обвинувачення і визнав колишнього міліціонера винним у співпраці з представниками угруповання «ДНР».

«24 січня 2015 року колишній правоохоронець також корегував вогонь терористів. Головною їхньою ціллю, за даними слідства, були блокпости та інші міста дислокації ЗСУ поблизу міста Маріуполя. Проте через неточні координати бойовики з використанням установок «Град» обстріляли житловий мікрорайон «Східний» Лівобережного району міста Маріуполя», – мовиться у повідомленні.

За даними прокуратури, у листопаді 2014 року маріуполець, який раніше працював у правоохоронних органах, почав співпрацювати з угрупованням «ДНР», він передавав бойовикам інформацію щодо місць дислокації військовослужбовців ЗСУ, ці дані використовувалися для артилерійських обстрілів.

Суд визнав екс-міліціонера винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 1 статті 258-3 (участь у терористичній групі чи організації) та частиною 1 статті 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України.

Внаслідок обстрілу східних житлових кварталів Маріуполя вранці 24 січня 2015 року загинули 30 людей, майже 100 були поранені. Повністю та частково були зруйновані або пошкоджені понад 200 будівель.

XS
SM
MD
LG