Доступність посилання

ТОП новини

Послаблення санкцій надихатиме агресора на нові злочини – Джемілєв


Мустафа Джемілєв
Мустафа Джемілєв

Не поновлювати повноважень російської делегації в ПАРЄ закликав Парламентську асамблею Ради Європи у Страсбурзі український народний депутат і член делегації України в асамблеї Мустафа Джемілєв.

«Останнім часом точиться багато дискусій, мовляв, слід знову запросити сюди агресора, щоб із ним вести дискусію. Я в цьому методі дуже сумніваюся. Адже за весь час перебування російської делегації хоча б один із них виступив проти злочинної політики свого уряду? Ні. Вони всі є співучасниками тих злочинів, що здійснювалися на нашій землі», – заявив Джемілєв.

Він додав, що будь-яке послаблення санкцій проти агресора буде лише надихати цього агресора на нові злочини та віддаляти перспективу звільнення окупованих територій.

«Крим, представником корінного населення я є, під окупацією Росії може перетворитися на безлюдний простір», – заявив Мустафа Джемілєв, виступаючи на дебатах щодо можливості поновлення повноважень російської делегації в ПАРЄ.

Як заявляла днями на нинішній сесії ПАРЄ перший заступник голови Верховної Ради і член української делегації Ірина Геращенко, в Парламентській асамблеї Ради Європи відчувається зміна позицій стосовно Росії і лунають заклики повернути право голосу її делегації вже цього року.

Російська делегація була позбавлена права голосу і вилучена з керівних органів ПАРЄ у квітні 2014 року, після того, як Росія окупувала український Крим.

XS
SM
MD
LG