Доступність посилання

ТОП новини

Росії слід грати за нашими правилами, інакше повернення повноважень у ПАРЄ не буде – британець Ґейл


Якщо Росія хоче повернути своє право голосувати й повернутися в ПАРЄ, їй слід продемонструвати, що вона не несе загрози та готова грати за європейськими правилами, заявив на сесії Парламентської асамблеї Ради Європи британський депутат Роджер Ґейл.

«Якщо Росія хоче повернутися в цю ПАРЄ та розпочати діалог, їй слід використати для цього кожну нагоду. Все, що для цього потрібно, це продемонструвати у східній Україні, у Криму, в російських в’язницях, у Грузії, країнах Балкан та Балтії та в інших місцях, що вони не становлять для них загрози та готові грати за нашими правилами», – заявив Ґейл.

«Але до того часу, доки такої дуже чіткої демонстрації готовності грати за нашими правилами з боку Володимира Путіна й тих, хто його представляє в цьому домі, не буде, – я перепрошую, але «справа не вигорить», – додав голова британської делегації в ПАРЄ.

Як заявляла на нинішній сесії ПАРЄ перший заступник голови Верховної Ради і член української делегації Ірина Геращенко, в Парламентській асамблеї Ради Європи відчувається зміна позицій стосовно Росії і лунають заклики повернути право голосу її делегації вже цього року.

Російська делегація була позбавлена права голосу і виключена з керівних органів ПАРЄ у квітні 2014 року, після того, як Росія окупувала український Крим.

XS
SM
MD
LG