Доступність посилання

ТОП новини

Російська сторона СЦКК назвала видворення її члена з України спробою зірвати роботу центру


У російській стороні Спільного центру контролю і координації режиму припинення вогню на Донбасі назвали видворення російського офіцера зі складу СЦКК спробою України зірвати роботу цього центру.

Як заявив російський представник СЦКК сепаратистським і російським агентствам в окупованому Донецьку, «своїми діями українські силовики намагалися зірвати налагоджену й ефективну роботу російської частини СЦКК задля виявлення і припинення вогню в районах бойових дій на Донбасі».

Але, додав цей неназваний представник, російська частина СЦКК все одно виконає своє завдання, незважаючи на всі намагання Києва.

Раніше в середу Служба безпеки України повідомила, що викрила начальника штабу російського представництва у Спільному центрі контролю та координації питань припинення вогню полковника Володимира Чебана на діях, що суперечать інтересам національної безпеки та мінським домовленостям.

Зокрема, заявили в СБУ, російський військовослужбовець передав одному з військових чільників сепаратистського угруповання «ДНР», підтримуваного Росією, місячні графіки та маршрути польотів безпілотників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, й на підставі цієї інформації бойовики мали змогу приховувати від міжнародних спостерігачів свої вогневі позиції, а також місця дислокації важкого озброєння та техніки.

Також полковник Володимир Чебан причетний до фальсифікації російською стороною у СЦКК доказів про нібито порушення мінських домовленостей українськими військовими, додали в СБУ.

Відтак СБУ оголосила громадянинові Росії Володимирові Чебану рішення про його примусове повернення до країни походження та заборону в’їзду до України строком на п’ять років; іноземець у супроводі співробітників СБ України прибув до державного кордону на Харківщині та залишив територію України.

Відео: Служба безпеки України

XS
SM
MD
LG