Доступність посилання

ТОП новини

Черговий російський «гумконвой» прибув на окуповану частину Луганщини


«Гуманітарний конвой» із Росії, архівне фото
«Гуманітарний конвой» із Росії, архівне фото

На контрольовану сепаратистами угруповання «ЛНР» частину Луганської області прибув черговий «гуманітарний конвой» Росії.

За повідомленням прес-служби російського МНС, на даний час на складах починається розвантаження, весь вантаж розподілено між населенням Луганської області.

Як стверджує російська сторона, всі вантажівки колони були оглянуті на пункті пропуску на відповідність вантажу.

У складі колони, за даними МНС Росії, понад 40 автомобілів з понад 400 тоннами гуманітарних вантажів – це продукти харчування, медикаменти та будівельні матеріали.

Це вже 53-й «гуманітарний конвой» Росії.

В МЗС України неодноразово вимагали від Росії припинити порушення суверенітету України під приводом доставки «гуманітарної допомоги».

Президент України Петро Порошенко наприкінці січня 2015 року назвав такі «конвої» «квазідопомогою». На його думку, вантажі, які «незаконно переправляє на Донбас агресор», складаються «з пального для танків та зброї для терористів».

Україна наголошує, що Росія введенням таких «гуманітарних конвоїв» із невідомими вантажами без згоди і дозволу української сторони грубо порушує українське і міжнародне законодавство. Таку поведінку Росії також критикує Захід.

XS
SM
MD
LG