Доступність посилання

ТОП новини

Оліфер: на прохання Росії відеоконференцію Контактної групи перенесли


Речниця представника України у Тристоронній контактній групі, екс-президента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер заявляє, що на прохання російської сторони відеоконференцію Тристоронньої контактної групи перенесли.

За її словами, наразі дата відеоконференції узгоджується.

Напередодні Оліфер повідомляла, що 23 червня відбудеться позачергова відеоконференція Контактної групи за участю представників угруповань «ДНР» і «ЛНР».

Також сьогодні 23 червня запланований візит заступниці державного секретаря США у справах Європи та Євразії Вікторії Нуланд до Росії, де планують обговорити ситуацію на Донбасі і подальші кроки щодо виконання мінських домовленостей за підтримки країн «нормандської четвірки» та Тристоронньої контактної групи. Як повідомили російські ЗМІ, у Москві Нуланд має зустрітися з радником президента Росії Владиславом Сурковим. 22 червня Нуланд зустрілася з українськими посадовцями в Києві.

Остання зустріч учасників Контактної групи відбулася минулого тижня, 15 червня. Тоді сторонам не вдалося досягти якихось конкретних домовленостей. За підсумками засідання в Мінську Оліфер повідомила, що ситуація з безпекою на Донбасі не покращується, а, навпаки, «радикально погіршується». Наприкінці минулого тижня в спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ заявили, що у зоні бойових дій на Донбасі останній тиждень характеризувався збільшенням кількості обстрілів, в тому числі з важкого озброєння.

Наступне засідання Контактної групи в Мінську заплановане на 29 червня.

XS
SM
MD
LG