Доступність посилання

ТОП новини

У Сімферополі почали встановлювати пам’ятник Катерині II


Пам’ятник російській імператриці Катерині II почали встановлювати в Сімферополі 23 червня.

Як повідомили проекту Радіо Свобода Крим.Реалії очевидці, пам’ятник монтують у центральному парку культури і відпочинку столиці анексованого Росією Криму.

Минулого тижня пам’ятник у Сімферополь доставили з підмосковного Жуковського. Його виготовили на скульптурно-виробничому комбінаті «Літ Арт».

Підконтрольна Москві влада Сімферополя повідомляла, що відкриття пам’ятника Катерині II планується в кінці червня.

Пам’ятник планують встановити на місці, де схожий стояв до 1921 року.

З ініціативою встановити пам’ятник Катерині II в Сімферополі виступила кримська громадська організація «Русское единство» в 2015 році. Був оголошений загальноросійський збір коштів на відновлення пам’ятника, відкритий спеціальний розрахунковий рахунок і оголошений тендер.

Бюст імператриці хочуть поставити і в Керчі.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій проти Москви. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG