Доступність посилання

ТОП новини

Київ прийматиме на утилізацію львівське сміття до початку серпня – КМДА


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Київ прийматиме на утилізацію тверді побутові відходи зі Львова до початку серпня. Про це повідомляє прес-служба КМДА з посиланням на директора підприємства «Київкомунсервіс» Євгена Русіна.

За його словами, згідно з домовленостями між містами, до цього часу львівський муніципалітет має врегулювати кризову ситуацію і знайти додаткові шляхи утилізації сміття.

Русін зазначив, що частину відходів, яку перевозять до Києва зі Львова, сортуватимуть, а другу – спалюватимуть на заводі «Енергія».

«Ми приймаємо рівно в тому об’ємі, для якого маємо технічну можливість. Не розглядаємо варіант, щоб львівське сміття направлялось на полігон. У Львові щоденно утворюється 650 тонн відходів, які через трагедію можуть перетворити місто на звалище», – сказав Русін.

З0 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі сталася пожежа і зсув сміття. Під завали потрапили троє рятувальників та еколог львівського комунального підприємства. Рятувальників знайшли мертвими, пошуки тіла комунальника досі тривають. Причини пожежі на сміттєзвалищі наприкінці травня поки офіційно не з’ясовані.

18 червня міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що Київ на прохання мера Львова Андрія Садового надасть тимчасову допомогу у розв’язанні проблеми зі сміттям у Львові.

Як вважає еколог Володимир Борейко, прийняття на утилізацію побутових відходи зі Львова може спровокувати забруднення повітря на Харківському масиві, Позняках, Осокорках і Печерську.

XS
SM
MD
LG