Доступність посилання

ТОП новини

Мер: число інфікованих в Ізмаїлі зросло до 597


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

В Ізмаїлі Одеської області кількість інфікованих зросла до 597, повідомив мер Ізмаїла Андрій Абрамченко.

«Зранку (у лікарні – ред.) доправили 14 людей. Фактично, у лікувальних закладах зараз перебувають 218 хворих. Із них 120 дітей. У місті закриті усі заклади громадського харчування, ринки й обмежений доступ до відкритих водойм. Діє епідемічний режим і надзвичайний стан», – сказав Абрамченко Радіо Свобода.

За його словами, в Ізмаїлі почали підготовку до дезінфекції мереж із застосуванням діоксиду хлору у зв’язку з тим, що виявлені рота- і норовіруси стійкі до хлорування в будь-яких дозах.

«Розглядається питання, яким чином діоксид хлору ввести у мережі з метою знезараження. Сподіваємося на допомогу країни й області у реконструкції мереж. Але наше місто – не єдине таке. Допомагати треба усім», – додав мер.

Про початок дезінфекції і правила поведінки під час її проведення і промивання мереж жителів обіцяють попередити додатково.

У Міністерстві охорони здоров’я України повідомили, що причиною масового інфікування людей стало потрапляння відходів із вбиралень будинків приватного сектору до міської водогінної мережі унаслідок підтоплення через сильні зливи.

19 червня Андрій Абрамченко у зверненні до жителів заявив, що причиною масового захворювання людей, за попередніми даними, стали збудники ротовірусної і норовірусної інфекцій, а також кишкова паличка.

За фактом масового отруєння людей в Ізмаїльському районі Одеської області відкрили кримінальне провадження.

XS
SM
MD
LG