Доступність посилання

ТОП новини

Правоохоронці затримали сина колишнього депутата у справі розкрадання Пшонки


Правоохоронці затримали сина колишнього народного депутата Юрія Крука, Бориса Крука, за підозрою у причетності до справи про розкрадання державних коштів колишнім генеральним прокурором Віктором Пшонкою, повідомили в Генеральній прокуратурі України.

Затриманого підозрюють у співучасті в цьому розкраданні, сказав начальник департаменту спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк агентству «Українські новини».

Прес-служба ГПУ поінформувала, не називаючи імен, про те, що затримано мешканця Одеси за підозрою у співучасті в заволодінні колишнім генпрокурором 69 мільйонів гривень державних коштів, призначених для ремонту будівель Генеральної прокуратури України.

Затримання здійснив у Києві департамент спеціальних розслідувань ГПУ спільно з оперативним підрозділом Державної податкової інспекції в Подільському районі Головного управління Державної фінансової служби в Києві, повідомили в ГПУ.

«Затриманого повідомлено про підозру у вчиненні низки злочинів, у тому числі особливо тяжких, зокрема, у пособництві заволодінню службовою особою, яка займала особливо відповідальне становище, грошовими коштами в особливо великих розмірах, у відмиванні доходів, одержаних злочинним шляхом, в особливо великому розмірі, а також в організації фіктивного підприємництва», – мовиться в повідомленні.

До суду внесено клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, повідомили в Генпрокуратурі.

А в Одесі провели обшуки за місцем проживання підозрюваного та в офісних приміщеннях, у яких розташовувався організований ним «конвертаційний центр». Досудове розслідування у цьому провадженні триває.

Юрій Крук, батько затриманого, був народним депутатом від 2-го до 7-го скликань. До 5-го і 6-го скликань він проходив за партійним списком Блоку Юлії Тимошенко, до 7-го був обраний як висуванець Партії регіонів в окрузі на Одещині, що охоплює Ізмаїл і кілька довколишніх районів, і став членом групи «Економічний розвиток».

Вікторові Пшонці інкримінують заволодіння упродовж 2010–2014 років бюджетними коштами в особливо великих розмірах, виділеними на зведення нової будівлі Генеральної прокуратури України. Крім того, його підозрюють в організації умисних убивств під час проведення масових заходів на майдані Незалежності в Києві в період із листопада 2013 по лютий 2014 року.

Пшонка втік із України і, як вважають, перебуває в Росії. В Україні він оголошений у розшук за статтею Кримінального кодексу про зловживання владою або службовим становищем.

XS
SM
MD
LG