Доступність посилання

ТОП новини

Столтенберґ: роль Британії в НАТО не зміниться, незважаючи на референдум


Єнс Столтенберґ
Єнс Столтенберґ

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ заявляє, що позиція Великобританії в НАТО «залишиться незмінною», попри голосування більшості британців за рішення залишити Європейський союз. Про це Столтенберґ заявив 24 червня після появи результатів референдуму, так званого Brexit у Великобританії.

За словами голови НАТО, Велика Британія «залишиться сильним і відданим союзником» альянсу у той час, коли країна «визначає наступний розділ своїх відносин із ЄС».

Столтенберґ додав, що НАТО залишається відданим «тісній співпраці з ЄС», бо разом вони «ефективніші в підтримці спільних цінностей і збереженні безпеки для народів».

«Нині, коли ми стикаємося з усе більшою нестабільністю й невизначеністю, НАТО стає як ніколи досі важливою платформою для співпраці між європейськими союзниками, а також між Європою і Північною Америкою. Сильний, згуртований і рішучий союз НАТО залишається найважливішою опорою стабільності в неспокійному світі, а також одним із ключових чинників для міжнародного миру і безпеки», – заявив керівник НАТО.

Підрахунок голосів на британському референдумі, який відбувся 23 червня, засвідчив, що за вихід з ЄС проголосували 52 відсотки виборців або майже 16 з половиною мільйонів, прихильники членства в Євросоюзі набрали 48 відсотків.

Прем’єр-міністр Великобританії Девід Камерон, який виступав за збереження членства в ЄС, заявив про намір піти у відставку через три місяці.

XS
SM
MD
LG