Доступність посилання

ТОП новини

Під час зйомок біля МВС невідомі обклеїли авто журналістів «Схем» наліпками


22 червня під час зйомок сюжету про зустріч у Міністерстві внутрішніх справ України олігарха Ігоря Коломойського, екс-прем’єра Арсенія Яценюка, голови «Нафтогазу» Андрія Коболєва та міністра Арсена Авакова невідомі, ймовірно, охоронці Коломойського, заклеїли скло автомобіля знімальної групи програми «Схеми» великими наліпками, після чого кермувати автомобілем стало неможливо.

До цього журналісти бачили, як охоронці Ігоря Коломойського стояли з цими наклейками в руках, а також зняли, як вони йшли в бік машини.

Згодом, коли знімальна група повернулася до автомобіля, водійське та лобове скло були повністю заклеєні наклейками з написами «Стоп хам!». Поліцейські, які прибули на виклик, зафіксували, що автомобіль знімальної групи був запаркований за правилами – у дозволеній паркувальній зоні, зняли відбитки пальців з пошкодженого авто і прийняли заяву водія.

Того дня журналісти програми зафільмували, як перед засіданням наглядової ради «Укрнафти» у Міністерстві внутрішніх справ одночасно перебували олігарх Коломойський, екс-прем’єр Яценюк і голова «Нафтогазу» Коболєв. Зокрема, зафіксовано, як на територію МВС заїхали автомобілі Коболєва і Яценюка, а також автомобіль супроводу Коломойського, який був припаркований біля виїзду з міністерства.

Коболєв приїхав до Міністерства внутрішніх справ за годину до того, як мало початися засідання наглядової ради «Укрнафти». У цій компанії саме Коломойський є одним з ключових акціонерів, і саме ця компанія наразі заборгувала державному бюджету близько десяти мільярдів гривень.

Залишив МВС голова «Нафтогазу» лише за 5 хвилин до початку засідання наглядової ради «Укрнафти», а отже перебував у міністерстві Арсена Авакова майже годину.

Згодом виявилося, що засідання наглядової ради «Укрнафти» було зірване через відсутність кворуму.

XS
SM
MD
LG