Доступність посилання

ТОП новини

Геращенко: Україна і ЄС проведуть консультації щодо наслідків референдуму в Британії


Ірина Геращенко
Ірина Геращенко

Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко заявляє, що Україна і ЄС найближчим часом проведуть консультації щодо наслідків референдуму в Великобританії.

«Найближчим часом відбудуться консультації на високому рівні між Україною і ЄС щодо наслідків референдуму для наших двосторонніх відносин», – написала Геращенко у Facebook.

За її словами, українська сторона все-таки очікує вже цього року безвізового режиму й продовження політики ЄС щодо санкцій проти Росії.

«Тепер, коли ЄС ще глибше занурюється у власні серйозні проблеми, нам буде ще важче відстоювати нашу позицію. Але це не привід опускати руки. Тим серйознішою перемогою буде безвізовий», – додала Геращенко.

Прихильники виходу Великобританії з Євросоюзу перемогли на референдумі, що відбувся 23 червня. За вихід з Євросоюзу за підсумками підрахунку 97% голосів проголосували 51,2% виборців, проти – 48,2% виборців. За вихід зі складу Євросоюзу проголосували великі міста Вельсу, більшість районів у північній і південній Англії, а також міста Шеффілд, Сандерленд і Ковентрі. Натомість у Лондоні, Глазго, Брістолі, Манчестері, Ньюкаслі, Единбурзі та Ліверпулі переважно голосували проти ідеї Brexit.

Голова Європарламенту Мартін Шульц повідомив, що 28 червня Європарламент збереться на надзвичайну сесію, щоб дати оцінку результатам референдуму в Великобританії й ухвалити рішення щодо її виходу зі складу ЄС. Натомість президент Європейської ради Дональд Туск застеріг від «істеричних» реакцій після офіційної інформації про вихід Великобританії зі складу ЄС.

XS
SM
MD
LG